Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Knedle nadziewane cebulą

Oprócz cebuli można do nadzienia dodać 40 dkg białego sera.

Składniki:
  • ziemniak, 1.1 kg
  • mąka , 25 dag
  • mąka ziemniaczana, 2 dag
  • jajka, 1.5 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • słonina, 6 łyżk.
  • cebula, 45 dag
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na słonin przestudzić, dodać tartą bułkę, sól i pieprz do smaku; wymieszi Przygotować ciasto ziemniaczane, uformować knedle i ugotowi Podawać polanę tłuszczem, z kwaszoną kapustą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650