Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi z czereśniami i wiśniami Pierogi z czereśniami i wiśniami.jpg
Pierogi z czereśniami i wiśniami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pierogi z czereśniami i wiśniami

Podawać gorące, polanę masłem i posypane cukrem, lub zimne polanę śmietaną z cukrem.

Składniki:
  • jajka, 0.5 szt.
  • mąka , 35 dag
  • cukier puder, 5 dag
  • masło, 8 dag
  • czereśnia, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce przebrać, umyć, osaczyć. Ciasto zagnieść, rozwałkować i pokrajać w kwadraty o boku 5—6 cm. Nakładać po trzy czereśnie, zlepiać brzegi. Ugotować w lekko osolonej wodzie.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650