Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi ruskie Pierogi ruskie.jpg
Pierogi ruskie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pierogi ruskie

Najlepsze na świecie

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • ziemniak, 80 dag
  • ser biały, 35 dag
  • smalec, 5 dag
  • cebula, 8 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • słonina, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, cienko obrać, opłukać, ugotować, przestudzić, zemleć w maszynce razem z serem. Cebulę pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor, dodać ziemniaków, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotować ciasto pierogowe, rozwałkować, formować pierogi i ugotować. Podawać gorące, polanę tłuszczem lub kwaśną śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650