Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z botwiny zupa z botwiny.jpg
Zupa z botwiny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa z botwiny

Podawać na zimno lub na gorąco.

Składniki:
  • jajka, 2 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • rzodkiew (pęczek), 1 szt.
  • koperek, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z buraków, 0.5 szkl.
  • śmietana, 12 dag
  • botwina, 1 szt.
  • burak, 20 dag
  • wywar z włoszczyzny, 4 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Buraki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach razem z włoszczyzną i ugotować. Botwinę oczyścić, opłukać, pokrajać w paski szerokości ok. l cm, włożyć do przecedzonego wywaru, dodać mąkę rozmieszaną ze śmietaną, zagotować. Dodać kwas z buraków, doprawić do smaku solą i cukrem. Ogórek umyć, obrać ze skórki, pokrajać w plasterki, włożyć do zupy razem z umytymi i pokrajanymi w plasterki rzodkiewkami, posiekanym koperkiem i ugotowanymi jajami pokrajanymi w ćwiartki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650