Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa szparagowa Zupa szparagowa.jpg
Zupa szparagowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa szparagowa

Na końcu proponuje dodać masło.

Składniki:
  • wywar z włoszczyzny, 6 szkl.
  • szparaga, 50 dag
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 12 dag
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Szparagi umyć, oczyścić, pokrajać na kawałki, odkładając łebki. Pokrajane szparagi ugotować w części przecedzonego wywaru i przetrzeć przez sito. Na pozostałym wywarze ugotować łebki szparagów. Połączyć oba wywary, zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotować, doprawić do smaku.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650