Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa kalafiorowa Zupa kalafiorowa.jpg
Zupa kalafiorowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa kalafiorowa

Podaje się z groszkiem ptysiowym, grzankami, lanymi kluskami, łazankami.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 1 dag
  • śmietana, 12 dag
  • kalafior, 50 dag
  • wywar z włoszczyzny, 6 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kalafiory umyć, wymoczyć w wodzie z dodatkiem octu, kwiat podzielić na różyczki, głąb drobno pokrajać, zalać małą ilością wywaru, ugotować nie przykrywając na silnym ogniu do miękkości, po czym połączyć z przecedzonym wywarem. Zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną, doprawić solą i cukrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650