Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa szczawiowa szczawiówa.jpg
Zupa szczawiowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa szczawiowa

Można podawać z ziemniakamia pokrojonymi w kostkę

Składniki:
  • wywar z włoszczyzny, 6 szkl.
  • szczaw , 10 dag
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 12 dag
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Szczaw umyć, drobno posiekać, zagotować w przecedzonym wy warze. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować doprawić do smaku solą. Roztrzepać lekko jajka w miseczce i wylać na gotującą zupę stale roztrzepując.Zupę szczawiową można również podawać z ziemnia­kami, które po umyciu i obraniu należy pokrajać w kostką i ugotować w wywarze przed włożeniem szczawiu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650