Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Płastuga w cieście pikantnym Płastuga w cieście pikantnym.jpg
Płastuga w cieście pikantnym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Płastuga w cieście pikantnym

Podawać na zimno lub na gorąco

Składniki:
  • płastuga , 1 kg
  • mąka , 20 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • jajka, 3 szt.
  • ser żółty, 1 dag
  • koper, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Rybę umyć, sprawić, opłukać, zdjąć filety, wyporcjować, posolić Z mąki, mleka i żółtek sporządzić ciasto bardziej gęste niż na naleśniki. Ubić pianę z białek i wraz z tartym serem oraz ko­prem dodać do ciasta. Lekko wymieszać. Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika w na­czyniu, w którym się smażyła (przykrytym pokrywą), aby we­wnątrz nie była surowa. Podawać z ziemniakami z wody, z surów­ką z włoskiej kapusty i śliwek z majonezem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650