Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Potrawka z leszcza

Podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • imbir, 1 łyżecz.
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • masło, 4 dag
  • śmietana, 20 dag
  • pieczarka, 10 dag
  • cebula, 2 dag
  • włoszczyzna, 30 dag
  • leszcz , 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Rybę sprawić, oczyścić, zdjąć filety, pokrajać je w wąskie paski, a następnie dusić na maśle (2 dkg) na małym ogniu ok. 10 min. Warzywa i grzyby umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać pozostałe masło i szklankę wody. Miękkie, ale nie rozpadające się warzywa podprawić mąką rozmieszaną ze śmietaną, osolić, dodać przyprawy i na końcu uduszoną oddzielnie rybę. Dusić razem jeszcze ok. 10 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650