Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Dynia marynowana dynia marynowana.jpg
Dynia marynowana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Dynia marynowana

Pasteryzo­wać jak kompoty przez 20 min.

Składniki:
  • cynamon, 1 szczypta
  • goździki, 5 szt.
  • ocet, 0.25 kg
  • cukier, 40 dag
  • woda, 3 szkl.
  • dynia, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, pokrajać miąższ w kostkę o bokach 2 cm lub wydrążyć łyżeczką kulki, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, ułożyć w słojach. Z wody, cukru, octu i przypraw przygotować zalewę. Gorącą zalewę połączyć z dynią. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650