Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Przecier pomidorowy CIMG3795.JPG
Przecier pomidorowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Przecier pomidorowy

Zawsze pod ręką

Składniki:
  • pomidor, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Dojrzałe pomidory umyć, pokrajać na ćwiartki, umieścić w garn­ku i podgrzewać do rozmiękczenia, często mieszając. Następnie przetrzeć przez przecieraczkę lub sito, zaraz wlewać do gorących butelek nie do pełna (6 cm od górnej krawędzi). Korkować lub zamykać celofanem albo folią polietylenową i obwiązywać sznur­kiem lub umocnić gumką apteczną. Pasteryzować 25 min. Po skończeniu pasteryzacji butelki zamykane korkami należy lakować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650