Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Sok parowany z jagod czarnych

Sok może byc zrobiony z innych owoców np. malin, jeżyn, wiśni, porzeczek

Składniki:
  • jagoda, 3 kg
  • cukier, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce oczyścić, wypłukać. Z wiśni nie usuwać pestek. Owoce jednego rodzaju lub mieszane układać warstwami w sokowniku, przesypywać każdą warstwę cukrem, parować przez ok. l godz. Sokiem, po ewentualnym, osłodzeniu, napełniać butelki 6 cm poniżej wylotu szyjki, zamknąć je spa­rzonym celofanem lub folią polietylenową, uszczelnić gumką lub sznurkiem i pasteryzować 15 min. tak jak kompoty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650