Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Pstrąg we własnym smaku

Polecam podawać z chrzanem.

Składniki:
  • pstrąg , 0.5 kg
  • ocet, 125 ml
  • cebula, 2 dag
  • liście laurowe, 1 szt.
  • sól spożywcza, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, wybrać wnętrzności, wypłukać. Pstrąga zalać ciepłym, lecz nie wrzącym octem i przykryć. Nastawić wodę, aby cała ryba mogła się pomieścić, wlać łyżeczkę octu, włożyć soli, cebule., liść laurowy. Kiedy się zagotuje, włożyć posolonego pstrąga i gotować 15 minut. Odstawiwszy, skropić zimną wodą, rondel przykryć i tak zestawić na kilka minut. Rybę wyjąć i podawać z sosem musztardowym lub chrzanem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650