Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Jabłka zalewane przecierem z jagód czarnych

Mogą być zalewane przecierem z jeżyn, porzeczek

Składniki:
  • jabłko, 1 kg
  • owoce, 75 dag
  • cukier, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować, przecier z moreli lub śliwek: owoce oczyścić, wypłukać, umieścić w garnku, podlać gorącą wodą, rozparować, przetrzeć przez sito. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć w słojach, zalać gorącym przecierem tak, aby były nim przykry­te. Pasteryzować jak owoce we własnym soku przez 30 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650