Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jagoda czarna ( jeżyny, maliny) w soku własnym Jagoda czarna ( jeżyny, maliny) w soku własnym.jpg
Jagoda czarna ( jeżyny, maliny) w soku własnym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Jagoda czarna ( jeżyny, maliny) w soku własnym

Kilka sposobów przyrządzania

Składniki:
  • jagoda, 1 kg
  • cukier, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jagody w soku własnym można przygotować dwoma sposobami:a) owoce pod­grzewać na bardzo słabym ogniu pod przykryciem tak długo, aż prawie pokryje się sokiem. W czasie podgrzewania jabłka od czasu do czasu delikatnie przemieszać. Zaraz przekładać do sło­ików i pasteryzować przez 20—30 min, b) zasypać je cukrem i pozostawić na kilka godzin, aby puściły sok. Następnie napełnić butelki lub słoiki i pasteryzować przez 20-30 min. Można również przesypywać jagody cukrem od razu w słojach, od czasu do czasu potrząsać słojem, aby wymieszały się z cu­krem, a po kilku godzinach dołożyć jagód wcześniej zasypanych cukrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650