Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Kakao mrożone

Podawać z łyżeczką.

Składniki:
  • cukier puder, 3 dag
  • śmietanka kremowa, 15 dag
  • wanilia w laskach, 0.25 szt.
  • cukier, 2 dag
  • mleko, 2 szkl.
  • kakao, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować z roztartą w moździerzu wanilią. Dodać do niego kakao rozmieszane z cukrem i łyżką mleka, wymieszać przestudzić, oziębić, a następnie wstawić do zamrażalnika mieszając od czasu do czasu lub ukręcić w maszynce do lodów. Śmietankę ubić trzepaczką lub w mikserze z cukrem pudrem na puszystą pianę. Częściowo zamrożone kakao nałożyć do filiżanek, na wierzch na kładąc bitą śmietanę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650