Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Ogórki nadziewane masą z szynki lub cielęciny

Podawać w półmisku, ozdobione kolorowymi warzywami i owocami

Składniki:
  • ogórek , 3 szt.
  • szynka, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sałata, 1 szt.
  • pomidor, 1 szt.
  • sos majonezowy, 4 łyżk.
  • sos beszamelowy, 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić sałatkę, nie rozrzedzać jej, wynieść na zimno, aby stężała. Odłożyć trochę sosu majonezowego przed wymieszaniem sałatki. Ogórki opłukać, obrać, wydrążyć łyżeczką, wnętrze lekko posypać solą. Ogórki nadziać sałatką, upychając dokładnie łyżką i pokrajać ostrym no­żem na porcje 3 cm grubości. Mięso zemleć, wymieszać z gęstym sosem beszamelowym, gęstą masą, nałożyć ogórki. Półmisek obłożyć listkami sałaty, ułożyć porcje ogórka przekrojem nawierzch. Półmisek przybrać krążkami pomidora. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650