Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Napój z pomidorów i ogórków

Można sobie pomóc sokowyżymałką

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • posiekany koper, 2 łyżecz.
  • ogórek kwaszony, 50 dag
  • pomidor, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory umyć i rozgnieść. Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać przegotowaną i ostudzoną wodą (szklanka) i pozostawić na l—2 godz. Sok odcedzić, odciskając miazgę z warzyw na sicie. Do soku dodać koperek, doprawić go solą i cukrem. Napój oziębić, przelać do dzbanka i rozlewać do szklanek lub filiżanek. Sok z pomidorów i ogórków można także przygotować przepu­szczając warzywa przez sokowyżymałkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650