Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Kawa tzw. murzynek

Zamiast bitej śmie­tanki podaje się też oddzielnie słodką śmietankę w dzbanuszku.

Składniki:
  • cukier puder, 3 dag
  • kawa, 4 dag
  • śmietanka, 12 dag
  •  
Sposób przygotowania

Drobno zmieloną kawę zaparzyć wrzącą wodą (2 szklanki) według jednego z poprzednich przepisów. Ochłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem trzepaczką lub przy użyciu miksera. Kawę rozlać do filiżanek i włożyć trochę bitej śmietanki. Do kawy podać osobno cukier w cukiernicy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650