|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Dorsz lub karp po greckuRybę po grecku można podawać na gorąco lub na zimno.
Składniki:
Sposób przygotowaniaRybę sprawić, odfiletować ze skórą, wyporcjować w poprzek na kawałki szerokości 4 cm, posolić.Rozgrzać olej, filety usmażyć z obu stron, ułożyć na półmisku jeden kawałek koło drugiego. Wszystkie warzywa oczyścić, pokrajać w drobną kostkę. Warzywa włożyć na gorący olej pozostały ze smażenia ryb, podsmażyć, dodać sól i przyprawy, skropić wodą i udusić do miękkości. Do ugotowanych warzyw dodać przecier z pomidorów, przyprawy, ocet i cukier do smaku. Warzywa powinny tylko lekko podpływać sosem. Warzywami obłożyć porcje usmażonej ryby, ostudzić. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|