|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: RakusSzef Kuchni (1430) Racuchy na proszku mlecznymPodawać gorące, posypane cukrem lub polanę surówkowym sorbetem. Składniki:
Sposób przygotowaniaDo drożdży dodać trochę proszku mlecznego, ciepłej wody i cukru, wymieszać na jednolitą masę, postawić do wyrośnięcia. Do mąki wlać wyrośnięty rozczyn, dodać trochę soli i resztę cukru utartego z jajem. Rozmącić proszek mleczny z wodą na gładką, gęstą masę, wlać do mąki i zarobić na niezbyt gęste ciasto; ciasto starannie ubić łyżką, pozostawić do wyrośnięcia. Rozgrzać tłuszcz, na gorący tłuszcz kłaść łyżką ciasto, kształtując małe, okrągłe racuchy; smażyć na kolor złoty z obydwóch stron. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|