Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Jesiotr marynowany

Tak samo można przyrządzić szczupaka.

Składniki:
  • jesiotr , 1 kg
  • ocet, 0.5 szkl.
  • włoszczyzna, 1 szt.
  • pieprz, 2 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 2 g
  • liście laurowe, 3 szt.
  • majeranek, 2 g
  • szałwia, 0.5 szkl.
  • sól spożywcza, 2 g
  • cebula, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczonego ze skóry jesiotra nasolić, niech tak poleży około 2 godziny. Tymczasem ugotować lekkiego octu, na pól z wodą, nakrajać różnej włoszczyzny, cebuli, wrzucić pieprz, ziele, bobkowy liść, majeranek, parę listków szałwii. I gdy to się gotuje dobrą godzinę, włożyć pokrajanego w kawałki jesiotra. Gotować, póki nie będzie miękki. Wyjąć, włożyć w gliniany słój polewany. Smak wygotować lepiej, ostudzić i przecedzonym nalać rybę, dolewając na wierzch przegotowanego octu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650