Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Szyjka z drobiu nadziewana

Nie ma znaczenia czy skóra będzie z kaczej czy indyczej szyjki.

Składniki:
  • skóra z kaczej szyi, 1 szt.
  • smalec gęsi, 50 g
  • cebula, 5 dag
  • mąka , 17 dag
  • sól spożywcza, 2 g
  • pieprz, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Skórkę dokładnie oczyścić, opłukać. Cebulę posiekać i udusić w gęsim smalcu, dosypać mąkę, sól i pieprz do smaku. Tłustą masę dobrze wyrobić, napełnić nią drobiową szyję, końce zeszyć białą nicią. Ułożyć szyjkę obok pieczonego drobiu, piec w gorącym piekarniku do zrumienienia, polewając początkowo odrobiną wody, a potem sosem powstałym z pieczenia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650