Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Knedle ziemniaczane z marmoladą Knedle ziemniaczane z marmoladą .jpg.jpg
Knedle ziemniaczane z marmoladą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Knedle ziemniaczane z marmoladą

Najlepsze są cieplutkie

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • cukier puder, 3 dag
  • sól, 1 dag
  • masło, 4 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 20 dag
  • ugotowane ziemniaki, 50 dag
  • marmolada, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić ciasto ziemniaczane, podzielić na części, placuszki z ciasta na­kładać ostrożnie marmoladą, aby nie dostała się pomiędzy brzegi w czasie sklejania, gdyż wtedy knedle rozgotują się. Ugotować i wydać jak knedle z jabłkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650