|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Grzanki z mózgiemPodawać do zupy lub jako zakąskę. Składniki:
Sposób przygotowaniaMózg obrać z błon, posiekać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem, wymieszać z mózgiem, dodać soli i pieprzu do smaku, surowe jaja i mieszając podsmażyć mózg z jajami. Zrumienić bułeczkę i stopić masło. Bułkę pokrajać na kromki 1,5 cm grubości, posmarować masłem z 2 stron. Jedną powierzchnię nałożyć mózgiem, grzanki ułożyć na blasze, posypać zrumienioną bułeczką i skropić masłem, wstawić do piekarnika, silnie rozgrzać. Po wyjęciu posypać drobno pokrajaną zieleniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|