Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Grzanki z mózgiem

Podawać do zupy lub jako zakąskę.

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • koper, 1 łyżk.
  • bułka , 10 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 2 dag
  • masło, 6 dag
  • móżdżek (mózg), 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mózg obrać z błon, posiekać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem, wymieszać z móz­giem, dodać soli i pieprzu do smaku, surowe jaja i mieszając podsmażyć mózg z jajami. Zrumienić bułeczkę i stopić masło. Bułkę pokrajać na kromki 1,5 cm grubości, posmarować masłem z 2 stron. Jedną powierzchnię nałożyć mózgiem, grzanki ułożyć na blasze, posypać zrumienioną bułeczką i skropić masłem, wstawić do piekarnika, silnie rozgrzać. Po wyjęciu posypać drobno pokrajaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650