|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AbdulSzef Kuchni (1320) Pierogi ruskiePodawać z dużą ilością masła.
Składniki:
Sposób przygotowaniaSporządzić, nadzienie: opłukać, obrać, ugotować ziemniaki (lub ugotować w mundurkach, obrać), zemleć wraz z serem. Cebule, lekko zrumienić na tłuszczu. Wymieszać ziemniaki z serem, cebulą, solą, pieprzem, gdy nadzienie rozsypuje się, dodać trochę wody. Nastawić wodę z solą do ugotowania pierogów. Przygotować tłuszcz do polania pierogów. Zarobić ciasto pierogowe, sporządzić pierogi, ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, osaczyć, wyłożyć na ogrzany, okrągły półmisek, polać tłuszczem, zaraz wydawać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|