Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Chłodnik z serwatki z koperkiem

zupę tę można też podawać na gorąco

Składniki:
  • mąka , 2 łyżk.
  • śmietana, 0.5 szkl.
  • koncentrat z buraków ćwikłowych, 0.5 l
  • koper, 2 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • serwatka, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Serwatkę zagotować. Wrzącą serwatkę podprawić mąką i śmietaną, zagotować odstawić i ostu­dzić. Do zupy, dodać zakwas burakowy lub ogórkowy do smaku (ok. 0.5 litra), posolić, dodać opłukany, posiekany zielony koperek. Podawać z gorącymi ziemniakami lub chlebem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650