Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa ziemniaczana na mięsie ze śmiełaną...

Letnia zupka

Składniki:
  • szczypiorek, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 4 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • masło, 60 dag
  • szczaw , 2 łyżk.
  • włoszczyzna, 1 łyżk.
  • kości wieprzowe, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, zalać wrzącą wodą i powoli gotować, dodać oczyszczoną włoszczyznę, ugotować, odcedzić, mięso obrać z kości, pokrajać. Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać na małe kawałki, włożyć do wywaru,ugotować. Zupę podprawić śmietaną i mąką, dodać mięso i soli do smaku, zagotować.Na każdy talerz włożyć łyżkę siekanej zieleniny. Podać z chlebem 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650