Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa pomidorowa z dynią Pomidorowa z dynia.jpg
Zupa pomidorowa z dynią
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa pomidorowa z dynią

Podawać z grzankami

Składniki:
  • cebula, 20 dag
  • pomidor, 50 dag
  • dynia, 25 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • kości, 25 dag
  • koper, 1 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • masło, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wywar z włoszczyzny i kości, odcedzić. Oczyścić, pokrajać na części i ugotować dynię w małej ilości wody, rozetrzeć ją. Opłukać, podzielić na części pomidory, ugotować z cebulą i masłem w ma­łej ilości wody, przetrzeć. Zagotować wywar, włożyć roztartą dynię i przecier z pomidorów. Zupę podprawić podprawą zacieraną z surowego masła; i mąki lub jasnozłotą zasmażką, dodać soli, cukru i dużo zielonego koperku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650