Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ogórkowa ze śmietaną zupa ogórkowa ze śmietaną.jpg
Zupa ogórkowa ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa ogórkowa ze śmietaną

Ogorki można ugotować z dodatkiem masła

Składniki:
  • kości, 25 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • ogórek kiszony, 25 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 4 dag
  • papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Ogórki cieniutko poszatkować.Zupę podprawić mąką i śmietaną, zagotować, wymieszać z surowymi ogór­kami, dodać do smaku kiszonego soku ogórkowego i soli, lekko ogrzać. Ogórki do tej zupy można też, po obraniu, ugotować do miękkości z do­datkiem masła i połączyć z zupą, lecz wtedy ich smak jest nieco zmie­niony. Podawać z ziemniakami lub kostką z manny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650