Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Kapuśniak zasmażany

Podawać z okraszonymi słoniną ziemniakami, grochem, chlebem.

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 5 dag
  • cebula, 2 dag
  • kapusta kiszona, 50 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • suszony grzyb, 2 dag
  • kości, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości (grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Kapustę odcisnąć z soku, pokrajać, dodać posiekaną cebulę, kminek, trochę wody i tłuszczu, ugotować do miękkości na silnym ogniu bez przykrycia, kwas przechować w garnuszku pod przykryciem. Grzyby z wywaru pokroić. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić z resztą tłuszczu. Mąkę zrumienić, wsypać do cebuli z tłuszczem, wymieszać, wlać do zupy, mieszając zagotować. Do zupy dodać pokrajane grzyby, kapustę, sól, pieprz i surowy sok z kapusty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650