|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Kapuśniak zasmażanyPodawać z okraszonymi słoniną ziemniakami, grochem, chlebem. Składniki:
Sposób przygotowaniaWłoszczyznę i kości (grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Kapustę odcisnąć z soku, pokrajać, dodać posiekaną cebulę, kminek, trochę wody i tłuszczu, ugotować do miękkości na silnym ogniu bez przykrycia, kwas przechować w garnuszku pod przykryciem. Grzyby z wywaru pokroić. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić z resztą tłuszczu. Mąkę zrumienić, wsypać do cebuli z tłuszczem, wymieszać, wlać do zupy, mieszając zagotować. Do zupy dodać pokrajane grzyby, kapustę, sól, pieprz i surowy sok z kapusty. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|