Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa jarzynowa ze śmietaną Zupa jarzynowa ze śmietaną .jpg
Zupa jarzynowa ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa jarzynowa ze śmietaną

Podawać z grzankami, lanym ciastem, ryżem.

Składniki:
  • kości, 25 dag
  • włoszczyzna, 15 dag
  • kapusta włoska, 20 dag
  • marchew, 10 dag
  • kalafior, 1 szt.
  • fasola szparagowa, 20 dag
  • ziemniak, 30 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 4 dag
  • koper, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Opłukać, oczyścić, poszatkować warzywa, dodać trochę masła i udusić z małą ilością wody na silnym ogniu, pod przykryciem. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać w kostkę. Kalafior opłukać, podzielić na cząstki. Wywar odcedzić, ugotować w nim kalafior i ziemniaki. Mąkę rozmieszać w śmietanie. Podprawić zupę śmietaną, mieszając zagotować, dodać sól. Do zupy dodać osobno uduszone warzywa i zieleninę siekaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650