Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zacierka z fasolą

Cebulę pokrojoną, lekko zrumienić na tłuszczu

Składniki:
  • tłuszcz, 4 dag
  • cebula, 2 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • fasola biała, 15 dag
  • włoszczyzna, 2 dag
  • mąka , 10 dag
  • jajka, 1 szt.
  • woda, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej ostudzonej wodzie na noc, na­stępnego dnia ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Włoszczyznę opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Sporządzić zacierkę. Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić. Na brzegu kuchni ugotować zacierkę w wywarze, dodać ugotowaną fasolę z wywarem. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Zupę okrasić tym tłuszczem, dodać pieprz, sól i zieloną pietruszkę do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650