Twój adres e-mail
Tutaj znajdziecie sprawdzone porady i sztuczki każdego kucharza.
Naturalnie sposoby barwienia wielkanocnych kraszanek, były znane naszym babciom i przekazywane z pokolen...
Skąd się bierze nietolerancja laktozy? Powód jest prosty, w organizmie brakuje laktazy - enzymu kon...
Niegdyś miejsca, tłumnie odwiedzane przez Polaków. Zupa mleczna, nieco rozgotowane pierogi z mięsem, czy t...
Świeży ananas i zelatyna niezbyt dobrze się łączą . Jeśli jednak ananasa chwilę poddusisz , po ostudzeniu bez...
Koktajle, potocznie zwane drinkami, stają się coraz bardziej popularne. Dzisiaj nikogo już nie zdziwi koktajl...
Zielone banany szybciej dojrzeją , jak włożysz je wraz z jabłkiem do papierowej torby . Pamiętaj , by w torbi...
Najlepsze mięso otrzymuje się ze zwierząt dwu-, trzyletnich, odpowiednio żywionych, bo są one silnie umięśnio...
Przed włożeniem ciasta do tortownicy natłuszczam wyłącznie jej spód nie boki . Dzięki temu biszkopt po upiecz...
Tajemnica ubijania kremówki tkwi w jej uprzednim schłodzeniu.Powinna stać w lodówce przynajmniej 2-3 godziny ...
Do zasmażanych buraczków dodaj łyżkę lub 2 startego chrzanu . Dzięki temu buraki nabiorą ostrości i będą miał...
Ludzie zwykle myślą o kupowaniu czekoladowego prezentu przy romantycznych okazjach, takich jak walentynki ...
Zmywarka do naczyń jest wręcz niezbędnym urządzeniem w kuchni profesjonalnej, gdzie brudnych szklanek i ta...
Piekarnik parowy, zwany także piecem konwekcyjno-parowym, pierwotnie był stosowany głównie w profes...
Decydując się na zakup garnków, chcemy, by służyły nam w kuchni przez lata. Odpowiednia jakość nacz...
Użytkownik
Ilość punktów
Korzystanie z serwisu oznacza akceptacje regulaminu