Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Keks angielski 457041_size5(2).jpg
Keks angielski
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Keks angielski

Dobrze jest wytarzać bakalie w mące, żeby nie opadały na dno.

  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • margaryna, 125 dag
  • cukier, 10 dag
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • olejek rumowy, 1 szt.
  • sól spożywcza, 5 g
  • mąka , 25 dag
  • proszek do pieczenia, 0.5 szt.
  • mleko 2,0 % , 4 łyżk.
  • bakalie, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę. Dodać bakalie – dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Piec w nagrzanym do 180o C piekarniku 60-70 min.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650