Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki odsmażane Ziemniaczki pieczone.jpg
Ziemniaki odsmażane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Ziemniaki odsmażane

Posypać pietruszką

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • cebula, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • smalec, 10 dag
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki pokrajać na grube krążki i partiami, powoli nić z obydwu stron na tłuszczu. Jeżeli ziemniaki podajemy z cebulą, należy lekko zrumienić, wyjąć; na tłuszczu przesmażyć ziemniaki i przed podanie posypać cebulą i zieloną pietruszką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650