|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Kapusta kiszona z grzybamiDo soku dodać trochę wody i cukru i zaraz podać do wypicia. Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby opłukać w ciepłej wodzie. Kapustę kiszoną, jeżeli bardzo kwaśna, odcisnąć, przekrajać parązalać wrzącą wodą, dodać trochę tłuszczu, przyprawy oraz grzyby i ugotować na silnym ogniu, bez przykrycia. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem, wsypać mąkę, zrumienić najasny kolor. Zasmażką wymieszać z kapustą, dodać soli i pieprzu do smaku, zagotować. Grzyby pokrajać drobno, włożyć do kapusty. Podawać z ziemniakami do ryby smażonej lub jako danie jarskie ziemniakami, kluskami ziemniaczanymi. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|