|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Buraki zasmażaneBuraki możne zmielić bądź utrzeć Składniki:
Sposób przygotowaniaBuraki opłukać, oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą i nie obierając zagotować w dużej ilości wody, pod przykryciem. Ugotowane buraki odcedzić, przestudzić, obrać ze skórki, zemleć lub na tarce, dodać szklankę wrzącej wody, zagotować. Cebulę pokrajać, poddusić na tłuszczu na jasny kolor. Na tłuszcz z cebulą wsypać mąkę, zrumienić na żółty kolor, wlać do burków, mieszając zagotować, dodać soli, cukru i kwasku do smaku. Jeżeli trzeba, buraki rozrzedzić wrzącą wodą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|