Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Buraki zasmażane Buraki zasmażane.jpg
Buraki zasmażane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Buraki zasmażane

Buraki możne zmielić bądź utrzeć

Składniki:
  • koperek, 1 łyżecz.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • cukier, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 7 dag
  • cebula, 6 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • burak, 5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Buraki opłukać, oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą i nie obierając zagotować w dużej ilości wody, pod przykryciem. Ugotowane buraki odcedzić, przestudzić, obrać ze skórki, zemleć lub na tarce, dodać szklankę wrzącej wody, zagotować. Cebulę pokrajać, poddusić na tłuszczu na jasny kolor. Na tłuszcz z cebulą wsypać mąkę, zrumienić na żółty kolor, wlać do burków, mieszając zagotować, dodać soli, cukru i kwasku do smaku. Jeżeli trzeba, buraki rozrzedzić wrzącą wodą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650