Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy.jpg
Gulasz wieprzowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Gulasz wieprzowy

Mój ulubiony gulasz wieprzowy

Składniki:
  • wieprzowina , 3 kg
  • sól spożywcza, 20 g
  • cebula, 1 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • przecier pomidorowy, 1 szt.
  • czosnek, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

3 kg mięsa pokrajać w kostkę, posolić i obsmażyć na rumia­no na silnym ogniu ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla dodać pokrajaną w talarki, zrumienioną cebulę i nieco papryki; podlać wodą i zagotować. Przełożyć do słojów, słoje zamknąć i sterylizować: duże słoje — 2 godz., małe — 1 godz. 40 min. Przed podaniem gulasz podgrzać oraz przyprawić do smaku przecierem pomidorowym i czosnkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650