Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Kuropatwy duszone w kapuście czerwonej

Podawać z ziemniakami.

Składniki:
  • wino wytrawne, 0.5 szkl.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • czerwona kapusta, 1.25 kg
  • słonina, 7 dag
  • sól, 1 szczypta
  • kuropatwa, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Skruszałe, sprawione kuropatwy natrzeć solą, włożyć do rondelka, opiec w piekarniku na tłuszczu, podlać wodą i udusić na pół na płycie ku­chennej. Kapustę zszatkować, włożyć do wrzącej wody, odcedzić, włożyć do kuropatw, dodać szatkowaną cebulę, wino i trochę wody, udusić do miękkości bez przykrycia; gdy kuropatwy miękkie, wyjąć je, przekrajać wzdłuż na 2 połowy każdą. Na końcu podprawić kapustę zasmażką, dodać soli, kwasku i cukru do smaku, włożyć kuropatwy, poddusić w kapuście. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650