|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AncySSzef Kuchni (1305) Kuropatwy duszone w kapuście czerwonejPodawać z ziemniakami. Składniki:
Sposób przygotowaniaSkruszałe, sprawione kuropatwy natrzeć solą, włożyć do rondelka, opiec w piekarniku na tłuszczu, podlać wodą i udusić na pół na płycie kuchennej. Kapustę zszatkować, włożyć do wrzącej wody, odcedzić, włożyć do kuropatw, dodać szatkowaną cebulę, wino i trochę wody, udusić do miękkości bez przykrycia; gdy kuropatwy miękkie, wyjąć je, przekrajać wzdłuż na 2 połowy każdą. Na końcu podprawić kapustę zasmażką, dodać soli, kwasku i cukru do smaku, włożyć kuropatwy, poddusić w kapuście. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|