Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Żeberka wieprzowe gotowane Żeberka wieprzowe gotowane.jpg
Żeberka wieprzowe gotowane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Żeberka wieprzowe gotowane

Najczęściej żeberka gotuje się w zupie lub z warzywami, np. kapustą, brukwią.

Składniki:
  • żeberka, 75 dag
  • włoszczyzna, 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Wąski pas żeberek opłukać, przekrajać w poprzek, zalać wrzącą wodą, dodać soli i powoli gotować. Gdy mięso już się dogotowuje, dodać do wywaru oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy, mięso dogotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650