Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Kiełbasa lub parówki na gorąco

Podawać z musztardą i pieczywem.

Składniki:
  • woda, 2 szkl.
  • kiełbasa wieprzowa, 50 kg
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę. Kiełbasie umyć w ciepłej wodzie, włożyć do wrzątku i podgrzać powoli nie dopuszczając do zagotowania. Gorącą kiełbasę wyjąć, pokrajać na porcje i zaraz wydawać na ogrzanym talerzu. Podawać z chlebem i musztardą, chrzanem tartym lub chrzanem z octu albo ziemniakami i kapustą. Parówki lub serdelki przygrzewa się w rondelku przykrywką i w tym samym rondelku podaje na stół, każdy wybiera z wody swoją porcję na talerz. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650