|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Boczek gotowanyMożna podawać na gorąco lub na zimno Składniki:
Sposób przygotowaniaBoczek opalić starannie, oskrobać ostrym nożem, opłukać, włożyć do wrzącej wody, dodać zmiażdżone przyprawy i powoli gotować do miękkości. Miękki boczek wyjąć, pokrajać na porcje i zaraz wydawać. Podawać z ziemniakami i z kapustą kiszoną zasmażaną lub słodką z pomidorami. Boczek gotowany można podawać na gorąco lub na zimno, pokrajany nacienkie płaty, lub przyrządzić jako boczek w papryce. Miękki boczek wyjąć z wywaru i jeszcze gorący otoczyć w papryce, wetrzeć ją nożem, aby nie odpadła, i ostudzić. Krajać po ostygnięciu na cienkie płaty. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|