Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bryzol wołowy Bryzol wołowy.jpg
Bryzol wołowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Bryzol wołowy

Podawać z frytkami, surówką sezonową, gotowanymi warzywami z masłem, z kalafiorem, brukselką, osmażonymi pomidorami.

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • polędwica wołowa, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Polędwicę opłukać, obrać z tłuszczu, ścięgien i błon, podzielić ścinając nieco ukośnie na 5 porcji. Mięso położyć przekrojone na stolnicy zwilżonej wodą, lekko pobić na cienki płat, uważając, aby nie poszarpać mięsa, ukształtować duże bryzole. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć mięso z obydwu stron na rumiano, przy odwracaniu mięsa dodać masło. Podlać odrobiną wody, sos mieszając rozgotować i tym samym sosem polać mięso, natychmiast podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650