|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Bryzol wołowyPodawać z frytkami, surówką sezonową, gotowanymi warzywami z masłem, z kalafiorem, brukselką, osmażonymi pomidorami.
Składniki:
Sposób przygotowaniaPolędwicę opłukać, obrać z tłuszczu, ścięgien i błon, podzielić ścinając nieco ukośnie na 5 porcji. Mięso położyć przekrojone na stolnicy zwilżonej wodą, lekko pobić na cienki płat, uważając, aby nie poszarpać mięsa, ukształtować duże bryzole. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć mięso z obydwu stron na rumiano, przy odwracaniu mięsa dodać masło. Podlać odrobiną wody, sos mieszając rozgotować i tym samym sosem polać mięso, natychmiast podawać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|