Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Mózg cielęcy po polsku

Do mózgu można też wcisnąć trochę soku cytrynowego i podać z krążkiem cytryny.

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 4 dag
  • margaryna, 5 dag
  • móżdżek cielęcy, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mózg opłukać w wodzie, oczyścić z błon i posiekać. Cebulę pokrajać drobno, lekko zrumienić z margaryną, włożyć mózg i mie­szając smażyć go powoli. Gdy mózg zetnie się, dodać surowe całe jaja, wymieszać i dalej smażyć, dopóki jaja nie zetną się, całość wymieszać z solą i pieprzem. Podawać gorące, w muszelkach, z jajem sadzonym osypanym krajaną zielo­ną pietruszką i polanę masłem z bułeczką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650