Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Zrazy cielęce mielone w sosie grzybowym lub pomidorowym

Sos może być również grzybowy

Składniki:
  • cielęcina , 60 g
  • czerstwa bułka, 4 g
  • margaryna, 2 dag
  • mąka , 4 dag
  • smalec, 4 dag
  • sos grzybowy, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Masę mięsną sporządzić, ukształtować w podłużne wałeczki, otoczyć w tar­tej bułce i usmażyć tak jak było podane przy klopsikach, po usmażeniu wy­łożyć do rondelka. Sporządzić sos grzybowy, sosem tym zalać zrazy ułożone w rondelku, raz powoli zagotować, zestawić na brzeg płyty i zaraz wydawać. Podawać z kaszą gryczaną, krakowską, perłową, makaronem lub ziemnia­kami i gotowanymi warzywami z masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650