|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać, wyluzować z kości, zemleć. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć. Mięso starannie wyrobić, wymieszać z bułką, stopioną margaryną i jajem, dodać soli i pieprzu do smaku, masę podzielić na 5 równych części. Rękami zwilżonymi wodą wyrobić kule. Czerstwą kajzerkę pokrajać na cieniutkie, drobne, prostokątne grzaneczki, wymieszać je z przesianą bułką tartą. Mięso zanurzyć kolejno w mące, rozmieszanym jaju i tartej bułce z grzankami, wyrobić sznycle grubości 1,5 cm nadając im kształt prostokątny. Rozgrzać smalec na patelni i zrumienić obie powierzchnie sznycla smażąc na średnio nagrzanej płycie. Podawać z ziemniakami pod wszelką postacią i z sezonową surówką, szpinakiem, marchewką, groszkiem lub innymi gotowanymi warzywami z masłem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|