Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kremowa zupa czosnkowa z estragonem 22E940D1-A62E-40C3-BF16-594A7BD4E307.jpeg
Kremowa zupa czosnkowa z estragonem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6165)

Kremowa zupa czosnkowa z estragonem

Pyszna, rozgrzewająca zupa na jesień

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • na Wielkanoc
  • karnawal
Składniki:
  • masło, 1 łyżk.
  • natka pietruszki, 5 łyżk.
  • grzanki, 5 łyżk.
  • cebula biała, 2 szt.
  • estragon, 3 szczypta
  • mascarpone, 200 g
  • por, 0.5 szt.
  • ziemniak, 5 szt.
  • liście laurowe, 3 szt.
  • ziele angielskie, 5 szt.
  • seler, 0.5 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • Główka czosnku , 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zaczynamy od wywaru jarzy nowego. Do garnka wrzucamy marchewkę, pietruszkę, pora, seler, cebulę, zioła świeże - np. natka pietruszki, liście selera oraz ziele angielskie liść laurowy. Zalewamy wodą i gotujemy około 30 min. Następnie szatkujemy cebulę, i smażymy ja na maśle. Obieramy z grubsza czosnek i szatkujemy go, następnie dodajemy do cebuli i smażymy kilka minut. Zalewamy gotowym wywarem. Kroimy w kostkę ziemniaki i upieczony czosnek. Czosnek pieczemy w papierze do pieczenia w temperaturze 200°C z dodatkiem odrobiny soli i oliwy. Jeśli lubisz intensywny zapach czosnku możesz w ten sposób upiec jeszcze jedną główkę. Całość dodajemy do zupy i chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy sól, pieprz i ser mascarpone. Całość blendujemy i dodajemy poszatkowany estragon a na koniec dekorujemy grzankami. Smacznego.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6165
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650