Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Suszone pomidory 7B20311A-EED3-4D58-90D5-BB0F19CE2D3C.jpeg
Suszone pomidory
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6165)

Suszone pomidory

Jeśli nie próbowaliście suszyć pomidorów w domu, koniecznie spróbujcie.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • karnawal
  • bezglutenowe
Składniki:
  • duszone pomidory, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Jeśli nie robiliście nigdy suszonych w domu pomidorów, koniecznie spróbujcie. Nie ma przy nich dużo pracy a afekt wart jest czekania. Jeśli dni są jeszcze ciepłe i słoneczne, śmiało możecie suszyć je na słońcu. Wystarczy porozkładać je na kratce z piekarnika i suszyć kilka dni w nasłonecznionym miejscu. Dobrze jeśli mają przewiem. Jeśli nie macie wystarczająco dni słonecznych, możecie dosuszyć je w piekarniku w temperaturze około 70-80 stopni C. Suszone pomidory suszyliśmy w suszarce do warzyw i owoców przez 6 h w jeden dzień i dosuszaliśmy rzez 4 h w drugi dzień, już tylko część.Zalaliśmy mieszanką oliwy z oliwek i oleju rzepakowego podgrzanych do temperatury 110 stopni C. Można dodać zioła suszone i czosnek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6165
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650