Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Ozorki cielęce w różnych sosach

Podawać z ziemniakami

Składniki:
  • ozorek cielęcy, 75 dag
  • włoszczyzna, 15 dag
  • cebula, 5 dag
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • sos pomidorowy, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Ozorki wyszorować pod bieżącą wodą, wyciąć ślinianki (z boku u nasady ozorka), opłukać, zalać wrzącą wodą i ugotować na wpół.Włoszczyznę opłukać, oczyścić, włożyć wraz z przyprawami do ozorków, dodać soli i gotować.Gdy mięso jest na dogotowaniu, wyjąć je, włożyć do zimnej wody, a gdy nieco przestygnie, ściągnąć z ozorków grubą wierzchnią skórą; ozorki włożyć z powrotem do wywaru i dogotować.Gdy ozorki są już zupełnie miękkie, odcedzić, pokrajać każdy na 2—3 części wzdłuż (zależnie od wielkości).Podawać z ziemniakami, oblane gęstym sosem pomidorowym, chrzanowym, koperkowym, musztardowym sporządzonym na rosole z ozorków. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650