|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaOzorki wyszorować pod bieżącą wodą, wyciąć ślinianki (z boku u nasady ozorka), opłukać, zalać wrzącą wodą i ugotować na wpół.Włoszczyznę opłukać, oczyścić, włożyć wraz z przyprawami do ozorków, dodać soli i gotować.Gdy mięso jest na dogotowaniu, wyjąć je, włożyć do zimnej wody, a gdy nieco przestygnie, ściągnąć z ozorków grubą wierzchnią skórą; ozorki włożyć z powrotem do wywaru i dogotować.Gdy ozorki są już zupełnie miękkie, odcedzić, pokrajać każdy na 2—3 części wzdłuż (zależnie od wielkości).Podawać z ziemniakami, oblane gęstym sosem pomidorowym, chrzanowym, koperkowym, musztardowym sporządzonym na rosole z ozorków. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|